top of page
andersen2.jpg

TOM ERIK ANDERSEN

Surrealisme

Sjelden ser vi en kunstner som evner å kombinere humor, alvor og budskap på en måte som TOM ERIK ANDERSEN. Med et lite smil og varm melankoli formidler han sitt budskap og minner oss om en verden av drømmer og fantasier vi kanskje hadde forlatt. Det er en vennlig dybde i hans bilder.


Andersen har skapt et gjenkjennelig og særegent utrykk og hans surrealistiske motiver formidles gjennom et rent og direkte formspråk. Titlene på hans bilder er viktige og må ses på som en del av kunstverket.


Bildene har et grunnleggende hovedtema; Oss mennesker og det livet vi lever. Situasjonene han skaper kan oppfattes som melankolske eller humoristiske, men likevel er symbolikken tydelig.


Bildene gjør oss nysgjerrige og vi vil vite mer!

Og kunstneren ønsker nettopp det. Bildene hans formidler en ”historie”. Han ønsker at betrakteren skal dvele litt ved motivene, kanskje finne sin egen ”historie” og gjerne ta med inntrykkene videre.


Andersen har en lang rekke utstillinger og mange utsmykningsoppdrag bak seg.

Den aller største er den 10 tonn tunge installasjonen: ” man in time ” . Den står plassert  i en rundkjøring på riksvei 134 mellom Drammen og Kongsberg.


Han er også innkjøpt av en rekke private selskaper og offentlige institusjoner i tillegg til samlere i inn- og utland. Hans kunst har blant annet vært benyttet i fagtidskrifter og som bokomslag. Over 50 gallerier i Norge formidler hans kunst.

Andersen er også blitt en del av vårt skolepensum. En av hans installasjoner er tatt med i boken Dialogos som benyttes i 9. Klassetrinn.

bottom of page