top of page
silvia.jpg

SILVIA PAPAS

Pop-art

Noen ganger har man flaks. Galleri Pingvin hadde f.eks. veldig flaks i 2000, da vi via en New York kollega fikk tilbud om å være Silvia's representant for Norden.

Silvia Papas (f.1969) er italiensk og bor og arbeider i den vakre kulturbyen Padova i Nord-Italia. Hun er utdannet tegner og maler. Allerede i barnehagen ble tegneferdighetene lagt merke til. Silvia kjører motorsykkel og spiller sandvolleyball i 2.divisjon. Som de fleste italienere er hun opptatt av fotball og meldingene er klare 
– hun elsker Inter og hater Juventus.

Silvia Papas kunst er av internasjonalt format.
Hun er en fantastisk tegner – se på perspektivene, proposjonene, positurene og bevegligheten i arbeidene hennes.

Bildene er elegante og oser av identitet. Inspirasjon til motivene henter hun fra gater, magasiner og tv. Hun er særlig opptatt av kvinnenes rolle i det moderne, urbane samfunnet, samt de store kontrastene. Glamor og overfladiskhet kontra søppel og fattigdom. Silvia er samfunnskritisk på en elegant måte. Stilen er hyperrealisme – en stilart enda mer figurativ enn klassisk popart. Grunnfargene i Silvia's malerier går i sølv, grått, svart og hvitt. Enkelte elementer i bildene aksentueres med kraftige farger – f.eks rødt. 

Popart dukket opp på 60-tallet med store navn som Andy Warhol, Roy Lichtenstein og James Rosenquist i spissen. Popart kommuniserer direkte. 
Som medieprofeten Marshall McLuhan formulerte det: "Mediet er budskapet !". 
Andy Warhol sa det på en annen måte: "Det er bare hva du ser – ikke noe annet".

Silvia Papas stiller ut sin kunst i hjemlandet Italia og en rekke andre europeiske land. Hun har dessuten hatt flere utstillinger i New York, USA. Å være hennes galleri for Norden er helt ok for oss.

bottom of page