top of page
fritzvold.jpg

REIDAR FRITZVOLD

Ekspresjonisme

Galleri Pingvin betrakter Reidar Fritzvold som forrige århundrets store norske naturskildrer innen malerkunsten. Hans ekspresjonistiske stil, de brutalt sannferdige fargene, hans respekt og kjærlighet til det ekte, det trivielle og det norske gir bildene hans en utilsminket identitet. Motivene varierer, men spinner stadig rundt det trauste og ekte i naturen.

Fritzvold prøver ikke å kopiere det norske landskap - han lever seg inn i det - og formidler sine inntrykk med hengivenhet og respekt.

Reidar Fritzvold’s kunst i form av maleri, litografi og tegning finner man i Nasjonalgalleriet og 42 andre norske museer, samt en rekke andre offentlige og private samlinger.

Galleri Pingvin var de siste 10 årene Reidar’s faste galleri. Vår kjærlighet til og respekt for denne fantastiske personen og kunstneren vil fortsette for bestandig.
Vi har til enhver tid arbeider av kunstneren i vårt galleri. 
Dessuten mye bakgrunnsstoff og (forhåpentligvis) kunnskap.

At Reidar Fritzvold var en stor landskapsskildrer er kjent for de fleste. At han også var en av sin tids store portrettmalere er det færre som vet. 
H.M.Kong Olav (Slottet), H.M.Dronning Maud til hest (Maudstiftelsen, Trondheim), H.M.Kong Harald (Slottet), Statsminister Lars Korvald (Regjeringsbygget) , Skuespiller Lalla Carlsen (Restaurant Blom), (Oslo Nye Teater), osv,osv.

Velkommen til en prat eller en handel.

bottom of page