top of page
stub.jpg

KJELD STUB

Abstrakt

Kjeld Stub er en blid og omgjengelig bergenser. 
Han har kongsblod i årene. 

Kjeld er dobbeltutdannet. I tillegg til solid kunstmalerutdannelse er han konsertpianist fra Musikk-konservatoriet. Spesialiteten er Edvard Grieg. Bare 21 år gammel (1967) debuterte han med Bergen Filharmoniske Orkester som pianist. Samme år ble hans første bilde antatt på Vestlandsutstillingen

I 1972 falt valget på kunsten som 
yrke og levevei.

Kjelds bilder er lett gjenkjennelige - med sine ultra-estetiske, musikalske, abstraherte fargekomposisjoner. Skjønt, abstrakt? Kjeld påstår at bildene er naturalistiske - de er fragmenter av naturen - tatt ut av sin sammenheng. "Ta en liten ramme, uten maleri, og hold den foran en fjellknaus eller over bakken - tenk deg så at det nettopp har regnet - og at solen nå skinner. De strukturene og det fargespillet prøver jeg å gjenskape i bildene mine."

Kjeld er meget dyktig på maleri. Når det gjelder linosnitt er han helt fantastisk - særlig de såkalte linosnitt unik - hvor det kun lages et eller to eksemplarer. Enkelte ganger bruker han opptil 60 farger (!) dvs hver linosnitt har fått påtrykket farge 60 ganger. Mye arbeid – bra resultat.

Galleri Pingvin har hatt gleden av å samarbeide med denne uortodokse kunstneren siden 1995.
Det skal vi fortsette med.

bottom of page